Monimuotoinen ja toimiva hallitus on terve voimavara


Taloykkösten Erik Räty näkee, että mitä laajempi kirjo yrityksen hallituksessa on osaamista, sitä vahvempi tuki se on yritykselle. Lue miten hallitus tukee Erikin työtä ja yrityksen liiketoimintaa.

Yksilöllisiä asuntoja rakentava Taloykköset on kohdannut monia muutoksia vuoden 2020 aikana. Pääasiassa Pohjois-Karjalassa ja Päijät-Hämeessä toimiva yritys perusti alkuvuodesta toimipisteen Pirkanmaalle. Kesäkuussa yrityksen toimitusjohtajana toiminut pääomistaja Ismo Leppänen siirtyi hallituksen puheenjohtajaksi ja yrityksessä aloitti toimitusjohtajana Taloykkösille täysin uusi kasvo, Erik Räty. ”Muutokset on otettu hyvin vastaan työntekijöiden ja alihankkijoiden puolelta. Voisi sanoa, että meillä on semmoinen positiivinen pöhinä tässä toiminnassa tällä hetkellä”, Erik kuvailee yrityksen ilmapiiriä muutosten keskellä.

Hallituksen jäsen, Pekka Nuutinen

Sekä pääomistajalla ja uudella toimitusjohtajalla oli toive, että yrityksen hallitus on vahva ja monipuolinen. ”Ammattitaitoinen, sitoutunut ja aktiivinen hallitus antaa koko ketjulle luottamusta”, Erik avaa vahvan hallituksen merkitystä yrityksen näkökulmasta. Siksi samoihin aikoihin Erikin kanssa yrityksen hallituksessa aloitti ulkopuolinen hallituksen jäsen, Pekka Nuutinen. Pekalla on vahva ja monipuolinen kokemus yritysten kehittämisestä. ”Vaikka yrityksen hallituksessa on operatiiviseen johtoon kuuluvia omistajia, on ollut ilo havaita, että asioista ei päätetä ennen hallituksen kokouksia vaan minut otetaan aidosti mukaan päätöksentekoon.”, Pekka iloitsee.

Erik pitää hallituksen monimuotoisuutta yrityksen toiminnan kannalta terveenä piirteenä: ”Ulkopuolinen hallituksen jäsen näkee hyvin eri tavalla asioita kuin yrityksessä vuosikymmeniä töissä olleet henkilöt. Kun yrityksemme hallituksessa on yrityksen ja rakennusalan ulkopuolelta oleva henkilö, antaa se tiettyä raikkautta visioihin ja strategiaan. Mitä laajempi kirjo yrityksen hallituksessa on osaamista, sitä vahvempi tuki se on yritykselle.”

Erik on tyytyväinen nykyisen hallituksen toimintaan ja kokee sen voimavarana myös omassa työssään. ”Meillä on toimiva hallitus, joka antaa minulle erittäin hyvät lähtökohdat lähteä toteuttamaan selkeää visiota ja strategiaa. Minulla on jatkuva tuki koko ajan eli aina, kun tarvitsen apua, hallituksen jäsenet ovat heti käden ulottuvilla”, hän avaa hallituksen merkitystä toimitusjohtajan näkökulmasta ja jatkaa: ”Tuntuu erittäin hyvälle, kun on tällainen hallitus selän takana.”

 

Pohjois-Karjalassa, Päijät-Hämeessä ja Pirkanmaalla toimiva Taloykköset on yksilöllinen talorakentaja, joka on perustettu vuonna 2005. Yritys on erikoistunut rakentamaan rivi- ja kerrostaloasuntoja sekä pari- ja omakotitaloja. Korkea laatu, ekologisuus ja yksilöllisyys korostuvat yrityksen toiminnassa. Tutustu Taloykkösiin