Hallitus auttaa viemään oikeita asioita eteenpäin 


Hallitustyöhön panostaminen on näkynyt monin tavoin Oilpoint Finland Oy:n arjessa. Lue, miten selkeä strategia on tehostanut yrityksen ydinliiketoimintaa.

Kotimainen Oilpoint Finland Oy on monelle tuttu öljynvaihtoon ja pikahuoltoihin erikoistuneista Öljypiste-liikkeistä. Yritys on kasvanut nopeasti viimeisten vuosien aikana ja erikoisliikkeitä löytyy nykyisin yhteensä 20 Suomesta ja yksi Ruotsista. 

Pari vuotta sitten pääomistaja Timo Nuutinen siirtyi toimitusjohtajan tehtävistä hallituksen puheenjohtajaksi. Sekä Timo että uusi toimitusjohtaja Taisto Nuutinen näkivät, että oli aika kehittää hallitustyötä eteenpäin. ”Kun olin itse sekä omistaja että toimitusjohtaja, oli haastavaa, kun kaikki päättävät elimet istuivat samalla tuolilla. Uusi toimitusjohtaja halusi, että hallitus olisi aktiivinen, jotta hän saisi tukea selkeän strategian läpivientiin”, Timo kertoo.

Pekka Nuutinen, hallituksen jäsen

Oilpoint Finland halusi hallitukseensa laajempaa näkemystä ja pestasi hallitukseen yrityksen omistuksen ja operatiivisen toiminnan ulkopuolelta olevan Pekka Nuutisen. ”On hyvä, että joku hallituksen jäsenistä ei ole mukana päivittäisessä tekemisessä. Hän pystyy tarkastelemaan asioita etäämpää ja suhteuttamaan ne tavoitteisiin ja suuntaviivoihin. Näin voimme viedä oikeanlaisia asioita maaliin”, Timo kertoo tyytyväisenä ja lisää: ”Ja oikeiden asioiden tekemisestähän se tulos tulee viivan alle.” Pekasta on ollut ilo olla mukana rakentamassa yrityksen kasvua: ”Olo on ollut innostunut. Oilpoint Finland Oy:n hallitustyö on dynaamista ja hyvin voimakkaasti eteenpäin katsovaa”, hän kuvailee hallitustyötä. 

Hallitustyöhön panostaminen on Timon mukaan näkynyt monin tavoin Oilpoint Finland Oy:n arjessa. ”Ensinnäkin meillä on selkeä strategia, johon nojata ja joka antaa suuntalinjat. Kun päätökset tehdään strategian pohjalta, on ydinliiketoiminta tehostunut. Olemme esimerkiksi lyöneet enemmän paukkuja ydinosaamiseemme, joka näkyy asiakkaillemme parempana palveluna. Lisäksi toimipisteemme ovat yhdenmukaisia niin palveluiden kuin visuaalisen ilmeen osalta,” Timo kertoo esimerkkejä. Pekka on Timon kanssa samaa mieltä siitä, että hallitustyö on erinomainen työkalu yrityksen toiminnan systematisoimiseen. ”On myös hyvä muistaa, että hallitustyö ei ole pelkästään vain isojen yritysten juttu. Se sopii pienillekin yrityksille”, hän rohkaisee. 

 

Oilpoint Finland Oy eli tutummin Öljypiste on kotimainen erikoisliike, joka on erikoistunut öljynvaihtoon ja pikahuoltoihin. Nopea ja laadukas palvelu ovat yrityksen tunnusmerkkejä. Huoltopalveluiden lisäksi öljyjä urakoitsijoille, teollisuuteen ja maatalouteen. Tutustu yritykseen