Hallitustyön kysyntä kasvoi merkittävästi vuonna 2022


Hallitustyön merkitys itäsuomalaisten pk-yritysten keskuudessa on kasvanut merkittävästi. Tätä kuvaa hyvin Hallituspartnerit Itä-Suomi ry:n toimeksiantojen määrän kolminkertaistuminen 45 toimeksiantoon vuonna 2022. Myös kiinnostus hallitustyötä kohtaan on kasvanut. Yhdistyksen jäsenmäärä nousi vuoden lopussa 132 jäseneen, mikä on kaikkien aikojen ennätys.

Hallitustyön merkitys ja kysyntä kasvoivat merkittävästi Itä-Suomessa vuonna 2022. Kysynnän kasvua kuvaa hyvin Hallituspartnerit Itä-Suomi ry:n välitystoiminnan kasvu kolminkertaiseksi 45 toimeksiantoon.

-Taustalla on pk-yrityksissä oleva tarve ulkopuolisille, omistajia ja johtoa tukeville hallituksen jäsenille sekä toisaalta yhdistyksen kasvaneet resurssit Hallitukset töihin-hankkeiden myötä, kertoo toiminnanjohtaja Kari Voutila.

Hallitukset töihin-hankkeet ovat käynnissä Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa myös vuonna 2023. Hankkeiden kautta tehtiin viime vuonna yhteensä yli sadalle alueen pk- ja startup-yritykselle ilmainen hallitusanalyysi, joka auttaa yrityksiä hahmottamaan millaista osaamista hallituksessa tulisi olla. Hankkeita ovat rahoittaneet Etelä-Savon ELY ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.

-Nopeasti muuttuva toimintaympäristö ja haasteellinen suhdannetilanne tekevät systemaattisesta hallitustyöstä entistäkin tärkeämpää yrityksille, toteaa Voutila. – Ulkopuolisia, riippumattomia hallituksen jäseniä haetaan kauttamme valtakunnallisesti. Haemme hallitusosaajia yli 1100 hallituspartnerin joukosta.

Itäsuomalaisten yritysten ja Hallituspartnerit Itä-Suomi ry:n aktiivisuus on herättänyt huomiota myös valtakunnallisesti.

-Hallituspartneri-verkostossa tunnistamme eri alueyhdistysten vahvuudet ja pyrimme jakamaan parhaita oppeja kaikkien yhdistysten käyttöön. Itäsuomalaisten erinomainen osaaminen ja aktiivisuus hallitusjäsenten välityksessä on ollut esikuvana monille verkostomme yhdistyksille ja olemme kaikki saaneet siitä uusia kehitysajatuksia välitystoimintaamme, toteaa Hallituspartnerit ry:n puheenjohtaja Sami Somero. Olemme verkostona Suomen suurin pk-yritysten hallitusjäsenvälittäjä, sitä myöten vaikutamme laajasti pk-yritysten kehittämiseen hyvän hallitustyön kautta.

Hallitustyö herättää kasvavaa kiinnostusta myös hallituksen jäsenissä ja sellaisiksi haluavissa. Hallituspartnerit Itä-Suomi ry:n jäsenmäärä oli vuoden 2022 lopussa 132 jäsentä, joka on uusi ennätys.

Esimerkkejä Hallitukset töihin-hankkeisiin osallistuneista yrityksistä

Etelä-Savo, Harri Haavikko Oy, toimitusjohtaja Harri Haavikko, 050-596 0600, harri@harrihaavikko.fi

Mikkelissä toimiva C-Room -laitetilojen valmistukseen ja teollisuuden kunnosspitopalveluihin erikoistunut yhtiö on hakemassa isoa kasvuloikkaa. Yhtiölle tehtiin Hallitukset töihin-hankkeen kautta hallitusanalyysi ja haettiin kaksi ulkopuolista hallituksen jäsentä.

Pohjois-Karjala, Newsteel Oy, toimitusjohtaja Jarno Surakka, 050-566 1706, jarno.surakka@nsgroup.fi

Outokumpulainen hitsattuihin ja koneistettuihin teräsrakenteisiin erikoistunut NS Group (Newsteel Oy)  tähtää merkittävään kasvuun. Tätä tukemaan yritykselle tehtiin Hallitukset töihin-hankkeen kautta hallitusanalyysi ja haettiin kaksi ulkopuolista jäsentä.

Pohjois-Savo, SolidComp Oy, toimitusjohtaja Sandor Nagy, 050-514 5104, sandor.nagy@solidcomp.fi,

Kuopiolainen SolidComp Oy tallentaa teollisia tiloja ja alueita digitaaliseen muotoon ja tuottaa niistä digitaalisia lähdeaineistoja suunnittelutoimistoille. Nopeasti kasvanut yritys haki lisää osaamista kasvunsa tueksi. Yritykselle tehtiin Hallitukset töihin-hankkeen kautta hallitusanalyysi ja haettiin kolme ulkopuolista hallituksen jäsentä, joista yksi tuli hallituksen puheenjohtajaksi.